15 maanden cel Litouwer voor poging zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 15 maanden cel Litouwer voor poging zware mishandeling
Arnhem, 09 mei 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 26-jarige man uit Litouwen voor een poging tot zware mishandeling. Hij kreeg een gevangenisstraf van 15 maanden opgelegd.  

Op 26 april 2014 vond in een woning in Lunteren - waar meerdere bewoners en gasten aanwezig waren - een ruzie plaats. Alle betrokken personen waren vermoedelijk onder invloed van alcohol. De man kreeg ruzie met meerdere personen in de woning. De Litouwer werd daarop onder meer geslagen, toen hij in zijn slaapkamer was. Vervolgens heeft hij het slachtoffer -  die de man niet heeft aangevallen maar mogelijk de eerder ontstane ruzie kwam bemiddelen - meerdere keren met 1 of meerdere messen gestoken.

Poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel

Volgens de rechtbank kan niet worden gezegd dat het slachtoffer aan de messteken had kunnen overlijden. Ook is niet bewezen dat hij zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen. De rechtbank vindt wel dat de dader door het steken met 1 of meerdere messen heeft geprobeerd het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.

Schending redelijke termijn

De officier van justitie eiste 20 maanden celstraf. De straf valt lager uit, omdat er sprake is van een forse schending van de redelijke termijn. De zaak is na ongeveer 3 jaar bij de rechtbank behandeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten