15 maanden celstraf voor diefstal met geweld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 15 maanden celstraf voor diefstal met geweld
Arnhem, 07 december 2016

De rechtbank veroordeelde een 34-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats voor een poging tot afpersing, mishandeling en diefstal met geweld.  Hij kreeg 15 maanden celstraf. Hiervan zijn er 5 voorwaardelijk.

De man heeft samen met zijn medeverdachte tussen 1 mei 2016 en 30 mei 2016 fors geweld – waaronder het slaan met de vuisten en een hamer – gebruikt. Ook bedreigden ze het slachtoffer op grove wijze door een bierglas en een mes op de keel te zetten.

Lagere straf dan geëist

Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De straf viel lager uit, omdat de rechtbank de man vrijsprak van afpersing in de vorm van het gedwongen afgeven van de telefoon. Aan het voorwaardelijk deel heeft de rechtbank een behandel- en begeleidingstraject gekoppeld om ervoor te zorgen dat de man een niet-criminele levensstijl ontwikkelt. Verder legde de rechtbank de man een contactverbod op.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 2.800 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten