16 maanden cel voor verkrachting in Putten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 16 maanden cel voor verkrachting in Putten
Arnhem, 27 september 2017

De rechtbank veroordeelde een 27-jarige man uit Litouwen tot een gevangenisstraf voor van 16 maanden. De man maakte zich midden in de nacht op een donkere parkeerplaats in Putten schuldig aan verkrachting.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van 30 maanden. In de landelijke oriëntatiepunten van de rechtbank wordt voor verkrachting – in tegenstelling tot de richtlijnen van het OM – een gevangenisstraf voor van 24 maanden als uitgangspunt genomen. Er is in deze zaak wel sprake van seksueel binnendringen en dus in juridische zin van verkrachting, maar het gaat niet om een ‘klassieke verkrachting’.

Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank naar een aantal zaken gekeken. Zo is de man niet eerder voor soortgelijke strafbare feiten veroordeeld. Verder heeft hij op verzoek van de vrouw Nederland verlaten. Nu hij inmiddels zijn baan en woning heeft verloren, is hij ook van plan om na de strafzaak weer naar Litouwen terug te keren. Door de psycholoog zijn geen aanwijzingen voor een stoornis geconstateerd. De kans op herhaling wordt als laag ingeschat.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 3.300 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten