18 maanden celstraf poging tot doodslag Gaanderen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 18 maanden celstraf poging tot doodslag Gaanderen
Zutphen, 09 maart 2015

De rechtbank Gelderlander heeft een 19-jarige vrouw uit Hellevoetsluis veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan negen voorwaardelijk. De vrouw krijgt de straf voor een poging tot doodslag en een diefstal die zij samen met een ander heeft gepleegd.

Noodweer niet aannemelijk

Zij heeft het slachtoffer meermalen met een hamer op zijn hoofd geslagen en met een mes in de hals gestoken. Er is door de advocaat een beroep op noodweer gedaan. Daarvoor is nodig dat aannemelijk wordt dat de vrouw zich in een noodweersituatie bevond. De verklaringen van verdachte en die van het slachtoffer staan recht tegenover elkaar, voor zover het gaat om de vraag wie als eerste met de hamer heeft geslagen. Omdat er geen objectieve informatie is, vindt de rechtbank het niet aannemelijk dat verdachte zich in een noodweersituatie bevond.
Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de enigszins verminderde toerekeningsvatbaarheid van de vrouw en haar blanco strafblad.

Uitspraken

Meest gelezen berichten