2 jaar cel voor Zutphense cocaïnedealer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 2 jaar cel voor Zutphense cocaïnedealer
Zutphen, 09 mei 2016

Een 27-jarige man uit Zutphen is op 9 mei 2016 veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden. De rechtbank acht bewezen dat hij over een periode van ruim 9 maanden cocaïne heeft gedeald. In de woning van de man was op 15 oktober 2015 cocaïne en heroïne aangetroffen.

Eerdere veroordelingen

De rechtbank heeft rekening gehouden met de eerdere veroordelingen van de man voor soortgelijke feiten. Daarvoor zijn hem al straffen van enkele weken tot enkele maanden onvoorwaardelijk gevangenisstraf opgelegd. Dit heeft de man er telkens niet van weerhouden zich opnieuw in te laten met de handel in drugs, met alle gevolgen en gevaren van dien. Hij was een gewaarschuwd man, maar heeft er desondanks in 2015 weer voor gekozen om cocaïne te verhandelen.

Lager dan eis

De rechtbank is tot een lagere gevangenisstraf gekomen dan door de officier van justitie is geëist. De rechtbank heeft er rekening mee gehouden dat tijdens de genoemde periode van het dealen van cocaïne in detentie heeft gezeten. Er kon niet worden bewezen dat de man ook tijdens zijn detentie heeft gedeald in verboden middelen.

Het in zijn woning aangetroffen geldbedrag van 740 euro is verbeurd verklaard. De man krijgt dit dus niet terug. Ook een eerder voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf van 1 maand moet de man alsnog uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten