2 jaar cel voor man uit Rheden voor mensenhandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 2 jaar cel voor man uit Rheden voor mensenhandel
Arnhem, 26 juni 2017

De rechtbank Gelderlande veroordeelde een 35-jarige man uit Rheden voor mensenhandel. Hij kreeg een gevangenisstraf van 2 jaar opgelegd.

De man zette een 10 jaar jongere vrouw aan tot het verrichten van prostitutiewerkzaamheden. Dit gebeurde in de periode van 18 oktober 2011 tot en met mei 2014. Ook buitte hij haar uit. De man had in die periode een relatie met het slachtoffer. Hij maakte gebruik van het feit dat de vrouw erg verliefd op hem was.

Inkomstenbron

De man manipuleerde het slachtoffer tot het verrichten van prostitutiewerkzaamheden, door haar ervan te overtuigen dat zij snel veel geld moest verdienen. Zo kon de man onder meer zijn schulden betalen. De man hield geen rekening met de mogelijke gevolgen die het slachtoffer zou ondervinden van zijn handelen. Hij maakte misbruik van haar zwakbegaafdheid en afhankelijkheid en zijn overwicht op haar als 10 jaar oudere man. Dit deed hij bewust, zodat hij van het door het slachtoffer uit prostitutie verdiende geld kon profiteren. Zij was voor hem een inkomstenbron en de man liet zich leiden door zijn eigen financieel gewin.

Lagere straf

De officier van justitie eiste een celstraf van 4 jaar. De rechtbank komt tot een lagere straf, omdat de officier van justitie voor een deel van de ten laste gelegde feiten niet-ontvankelijk is verklaard. Daarnaast vindt de rechtbank – in tegenstelling tot de officier van justitie – het middel misleiding niet bewezen. Ook neemt de rechtbank de ouderdom van het feit mee in haar beslissing.
 
Tot slot moet de Rhedenaar ruim 6.200 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten