20 maanden cel voor poging doodslag op bruiloft Westervoort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 20 maanden cel voor poging doodslag op bruiloft Westervoort
Arnhem, 16 augustus 2017

De rechtbank veroordeelde een 57-jarige man uit Zoetermeer voor een poging tot doodslag op een 48-jarige man uit Baarlo. De man kreeg een gevangenisstraf van 20 maanden.

Beide mannen komen oorspronkelijk uit Azerbeidzjan. Op 23 april van dit jaar waren zij allebei als gast op een bruiloft in Westervoort, waar het misdrijf plaatsvond. De Zoetermeerder heeft het slachtoffer meerdere keren met een mes gestoken en heeft hem onder andere in zijn hartstreek geraakt.

Strafmotivering

Het beroep van de advocaat op noodweer heeft de rechtbank verworpen. De rechtbank hield er bij de strafoplegging wel rekening mee dat het slachtoffer een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van het conflict. Ook is meegewogen dat de man niet eerder is veroordeeld voor een geweldsdelict. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Anders dan de officier van justitie zag de rechtbank geen meerwaarde in het opleggen van een voorwaardelijke straf, omdat er geen aanwijzingen waren waaruit gevaar voor herhaling bleek.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan het slachtoffer een schadevergoeding van 2.325 euro betalen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten