20 maanden gevangenisstraf voor oplichting en verduistering

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 20 maanden gevangenisstraf voor oplichting en verduistering
Arnhem, 27 januari 2017

De rechtbank veroordeelde een 41-jarige man uit Woudenberg tot 20 maanden gevangenisstraf. De man heeft in 2013 en 2014  meerdere personen opgelicht voor een bedrag van in totaal ruim 620.000 euro. Ook verduisterde de man geld van zijn stiefzoon.

De man maakte op een nare manier misbruik  van het vertrouwen dat verschillende mensen, waaronder familieleden en mannen die hij via een datingsite had leren kennen, in hem stelden. Deze mensen dachten stuk voor stuk dat ze een goede investering deden en maakten grote geldbedragen aan (de bedrijven van) de man over. Daarna verdween de man met de Noorderzon en van de geïnvesteerde bedragen en beloofde rendementen hebben de meesten nooit wat teruggezien. Via een bedreigende en onnodig kwetsende kaart heeft hij hen laten weten dat hij weg is met hun geld.

Straf gelijk aan eis officier

De rechtbank heeft de strafeis van de officier van justitie overgenomen en bij de strafoplegging rekening gehouden met de ernst en de hoeveelheid van (de) feiten en het doortrapte karakter van de handelwijze van de man. Ook heeft de rechtbank bepaald dat de man geldbedragen die hij afhandig heeft gemaakt met een schadevergoedingsmaatregel moet terugbetalen aan de gedupeerden.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten