200 uur taakstraf voor veroorzaken fataal verkeersongeval Harderwijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 200 uur taakstraf voor veroorzaken fataal verkeersongeval Harderwijk
Zutphen, 23 maart 2017

De rechtbank veroordeelde een 72-jarige man uit Harderwijk voor het veroorzaken van een fataal verkeersongeval in zijn woonplaats. Hij kreeg een taakstraf van 200 uur opgelegd. Ook mag de man 6 maanden niet autorijden.

Op 23 maart 2017 veroorzaakte de Harderwijker als bestuurder van een personenauto een verkeersongeval. De man zag de voor hem kruisende fietser over het hoofd en gaf haar ten onrechte geen voorrang, waardoor een aanrijding is ontstaan. De fietser is als gevolg van de aanrijding overleden.

De officier van justitie eiste naaste een taakstraf ook dat de man 12 maanden geen motorrijtuigen mag besturen. De rechtbank bepaalde dat van deze 12 maanden, 6 maanden voorwaardelijk zullen worden opgelegd. Aan die 6 maanden wordt een proeftijd van 2 jaar gekoppeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten