24 maanden gevangenisstraf voor seksueel misbruik kleindochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 24 maanden gevangenisstraf voor seksueel misbruik kleindochter
Arnhem, 10 oktober 2016

De rechtbank heeft een 60-jarige man uit Wekerom veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor seksueel misbruik van zijn kleindochter.

Oppassen

De man heeft op meerdere momenten zijn kleindochter seksueel misbruikt terwijl hij op haar aan het oppassen was. De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij alleen heeft gehandeld ter bevrediging van zijn eigen seksuele gevoelens, zonder ook maar enig moment na te denken over de gezondheid van zijn kleinkind en de gevolgen voor haar in de toekomst.

Meldplicht en ambulante behandeling

Aan het voorwaardelijke deel van de straf van de man zijn onder andere de bijzondere voorwaarden van een meldplicht bij reclassering en een ambulante behandeling verbonden. De rechtbank vindt het noodzakelijk dat de hulp en begeleiding die de man heeft gekregen naar aanleiding van het strafbare feit, wordt voortgezet. Het voorwaardelijke deel van de straf is verbonden aan een proeftijd van 4 jaar. Dit is een langere proeftijd dan normaal, omdat de man geen inzicht heeft in de oorzaak van zijn handelen en de gevolgen daarvan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten