30 maanden cel voor overval hotel in Duiven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 30 maanden cel voor overval hotel in Duiven
Arnhem, 16 oktober 2017

De rechtbank veroordeelde een 28-jarige man uit Arnhem voor afpersing en het voorhanden hebben van wapens en munitie. Hij kreeg een celstraf van 30 maanden opgelegd.

De man liep op 18 november 2012 met een bivakmuts op zijn hoofd en een wapen in zijn hand naar de receptie van het Van der Valk hotel in Duiven. Hij richtte het pistool op de receptioniste en dreigde haar overhoop te schieten als zij niet meewerkte en dwong haar tot afgifte van geld.

DNA-match

Er was een DNA-profiel van de man aangetroffen op een M&M’s-verpakking. Deze verpakking lag in de parkeergarage van het hotel. Deze DNA-match kwam naar voren nadat zijn DNA in 2016 in de databank werd opgenomen, omdat hij een ander strafbaar feit had gepleegd. Volgens de rechtbank bleek uit de bewijsmiddelen dat deze verpakking afkomstig is van de dader van de overval. Daarnaast past de man ook in het signalement.

Ingrijpende gebeurtenis

De rechtbank nam het verdachte kwalijk dat hij zo’n ernstig feit heeft gepleegd. Hij pleegde de overval in de ochtend, terwijl veel gasten in het hotel aanwezig waren. Het feit was zeer ingrijpend voor het slachtoffer. Zij ervoer de overval als zeer bedreigend en beangstigend.

Leven gebeterd

De officier eiste een gevangenisstraf van 3 jaar. De rechtbank hield er bij de strafoplegging rekening mee dat de man voor de overval nauwelijks met politie en justitie in aanraking is gekomen. Ook heeft hij zijn leven sinds de overval gebeterd.

Tot slot moet de man een schadevergoedingen betalen aan het hotel en de receptioniste van respectievelijk 370 en 3.000 euro.  

Uitspraken

Meest gelezen berichten