4 maanden cel voor 2 mishandelingen en een diefstal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 4 maanden cel voor 2 mishandelingen en een diefstal
Arnhem, 20 september 2017

De rechtbank veroordeelde een 37-jarige man uit Nijmegen tot een gevangenisstraf van 4 maanden. De man maakte zich tussen maart en mei 2017 schuldig aan 2 mishandelingen en een diefstal in het centrum van Nijmegen.

Op 3 maart 2017 stal de man een portemonnee van een persoon die hem kort daarvoor desgevraagd geld en een sigaret had gegeven. Verder pakte de man in de nacht van 25 mei 2017 een betonnen balk uit een tuin en sloeg daarmee 2 willekeurige jongens op straat.

Hulpverleningstraject niet haalbaar

De man heeft een omvangrijk strafblad en heeft deze feiten tijdens een proeftijd gepleegd. Maar de rechtbank heeft ook mee laten wegen dat bij de man de nodige problematiek is vastgesteld. Dit is van invloed geweest op zijn gedrag tijdens in ieder geval de mishandelingen. Er is sprake van enigszins verminderde toerekenbaarheid. Er wordt door de psychiater en psycholoog een hulpverleningstraject geadviseerd om de kans op herhaling te verlagen. De reclassering vindt een traject met de man door zijn afwijzende houding en hun eerdere ervaringen met hem niet haalbaar.

Verantwoordelijkheid buiten zichzelf gelegd

De rechtbank ziet geen aanknopingspunten om een gedeeltelijk voorwaardelijke straf op te leggen. Dit is baseert de rechtbank op grond van zijn afwijzende houding. Daarnaast legt de Nijmegenaar de verantwoordelijkheid voor alle feiten en omstandigheden buiten zichzelf heeft gelegd.

Lichtere bewezenverklaring

De straf valt lager uit dan de 6 maanden celstraf die het Openbaar Ministerie heeft geëist. Dit komt omdat de rechtbank tot een lichtere bewezenverklaring is gekomen.

Tot slot moet de man een schadevergoeding aan 1 van de slachtoffers te betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten