42 maanden gevangenisstraf voor schietincident Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 42 maanden gevangenisstraf voor schietincident Arnhem
Arnhem, 09 november 2016

De rechtbank veroordeelde een 39-jarige man uit Epe voor zware mishandeling. De man kreeg een gevangenisstraf van 42 maanden opgelegd.

Deel been verbrijzeld

De Epenaar heeft met een vuurwapen op het slachtoffer geschoten. De man heeft het slachtoffer in zijn bovenbeen geraakt. Door de schotwond is een deel van het been van het slachtoffer verbrijzeld. Deze verwondingen waren zo ernstig dat het slachtoffer in het ziekenhuis belandde en moest worden geopereerd. De 39-jarige man verklaarde dat hij handelde uit zelfverdediging. De rechtbank vindt dit niet aannemelijk. De rechtbank legde de Epenaar een lagere straf op dan de officier van justitie eiste, omdat niet alle feiten volgens de rechtbank bewezen konden worden. 

Schadevergoeding

De man maakte zich ook schuldig aan drugsbezit. Tot slot moet hij een schadevergoeding van ruim 6.000 euro betalen aan het slachtoffer

Vrijspraak

Toga en bef over de arm

Een tweede man - die ook verdacht werd van de schietpartij -  is vrijgesproken door de rechtbank. De rechtbank vindt, anders dan de officier van justitie, niet bewezen dat hij enig aandeel in de schietpartij heeft gehad. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten