5 jaar cel voor verboden wapenbezit en gewapende overvallen in Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 5 jaar cel voor verboden wapenbezit en gewapende overvallen in Nijmegen
Arnhem, 12 december 2017

De rechtbank veroordeelde een 21-jarige man uit Nijmegen voor het plegen van 2 overvallen en verboden  wapenbezit. Hij kreeg een gevangenisstraf van 5 jaar opgelegd. 

Bedreiging met vuurwapen

De Nijmegenaar pleegde in augustus 2017 overvallen op een cafetaria en Stationswinkel Dukenburg in Nijmegen. Tijdens beide overvallen heeft de man de slachtoffers bedreigd met een vuurwapen en daarmee een schot gelost.

Grote impact

De rechtbank rekent het de man ernstig aan dat hij alleen oog had voor zijn eigen financiële belang.  De overvallen hebben een grote inbreuk gemaakt op het gevoel van veiligheid van de slachtoffers. Dat de overval grote impact heeft, blijkt wel uit de door hen opgestelde slachtofferverklaringen. Het gebeuren zal mogelijk nog lang van invloed zijn op hun leven en functioneren.

Schadevergoeding

Uit het strafblad van de man blijkt dat de man al eerder voor een dergelijk delict is veroordeeld. In het voordeel van de verdachte houdt de rechtbank rekening met de jonge leeftijd van de man en zijn meewerkende houding gedurende het onderzoek.
De rechtbank heeft de man veroordeeld tot betaling van zowel materiële als immateriële schadevergoeding aan de slachtoffers.

Uitspraken

Meest gelezen berichten