6 maanden cel voor poging tot zware mishandeling ex

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 6 maanden cel voor poging tot zware mishandeling ex
Arnhem, 17 mei 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 28-jarige Amsterdammer tot een gevangenisstraf van 6 maanden. Hij krijgt deze straf voor een poging tot zware mishandeling van zijn toenmalige vriendin.

Op 17 januari 2017 heeft de man zijn vriendin gedurende langere tijd ernstig mishandeld. Hij sloeg haar met zijn vuist tegen haar hoofd en lichaam en schopte haar tegen het lichaam. Ook sloeg de man het slachtoffer meerdere keren met de gesp van zijn riem. Het slachtoffer heeft door de slagen onder andere een breuk van haar oogkas opgelopen. Uit met name dat laatste letsel leidt de rechtbank af dat de man met een zodanige kracht heeft geslagen dat hij het risico heeft genomen dat de vrouw zwaar lichamelijk letsel zou oplopen. Dergelijk geweld kan namelijk leiden tot breuken en hersenletsel.

Straf conform eis

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Omdat de man al vaker is veroordeeld voor geweldsdelicten, waaronder huiselijk geweld, vindt de rechtbank de opgelegde straf passend.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.  

Uitspraken

Meest gelezen berichten