9 jaar celstraf voor dubbele poging doodslag Keijenborg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 9 jaar celstraf voor dubbele poging doodslag Keijenborg
Zutphen, 26 oktober 2017

De rechtbank veroordeelde een 69-jarige man uit Keijenborg voor poging doodslag op zijn toenmalige echtgenote en zwager. Daarnaast werd hij veroordeeld voor wapenbezit. De man kreeg een gevangenisstraf van 9 jaar opgelegd.

Op 19 december 2016 loste de man in totaal 11 schoten in de richting van zijn toenmalige echtgenote en (de woning) van zwager. Volgens de rechtbank is in beide gevallen poging doodslag bewezen.

Straf conform eis

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De rechtbank heeft bij de strafbepaling meegewogen dat beide slachtoffers voor hun leven hebben gevreesd. Het mag een wonder heten dat zij ongedeerd bleven. Ook rekent de rechtbank het de man aan dat hij aan het begin van de bewuste avond over een openbare weg heeft geschoten. Ook hier mag van geluk worden gesproken dat hierbij niemand is geraakt.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man schadevergoedingen van in totaal ruim 9.000 euro aan de slachtoffers betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten