Aaltenaar veroordeeld voor ontucht met 2 minderjarige dochters

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Aaltenaar veroordeeld voor ontucht met 2 minderjarige dochters
Zutphen, 07 maart 2017

De rechtbank veroordeelde een 45-jarige man uit Aalten voor het plegen van ontucht met zijn 2 minderjarige dochters. Hij kreeg een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 179 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, en een werkstraf van 200 uur opgelegd.

De rechtbank vindt dit ernstige feiten. De man heeft zijn lustgevoelens boven de belangen van zijn jonge dochters gesteld. Hierdoor heeft de man misbruik gemaakt van het vertrouwen dat in hem als vader van de slachtoffers mocht worden gesteld.

Groepsbehandeling voor zedendaders

Door de officier van justitie was een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en ook een werkstraf van 240 uren geëist. Ook vond de officier van justitie dat de man zich aan verschillende voorwaarden moest houden. De rechtbank zag aanleiding om de eis van de officier van justitie te matigen. Dit komt omdat de Aaltenaar vorig jaar vrijwillig is gestart met een groepsbehandeling voor zedendaders. De man gaat naar alle bijeenkomsten en is gemotiveerd. De rechtbank vindt het belangrijk dat de man deze behandeling positief afrondt. De rechtbank heeft daarom een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 179 dagen voorwaardelijk, opgelegd. Ook moet de man een werkstraf van 200 uur uitvoeren en moet hij zich aan verschillende voorwaarden houden.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten