Aaltenaar veroordeeld voor oplichting en valsheid in geschrift

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Aaltenaar veroordeeld voor oplichting en valsheid in geschrift
Zutphen, 04 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 49-jarige man uit Aalten voor oplichting, verduistering en valsheid in geschrift. Hij kreeg 21 maanden gevangenisstraf, waarvan 7 voorwaardelijk, opgelegd.

Spaargeld en oude dag voorzieningen

De man heeft ruim 5 jaar lang verschillende klanten (waaronder familieleden) opgelicht. Hij heeft hen geadviseerd grote geldbedragen te beleggen of vast te zetten, waarbij hij hoge rentepercentages voorspiegelde. Ook heeft hij sommigen beloofd hun hypotheek af te lossen met het ingelegde geld. In werkelijkheid gebruikte hij de hypotheekaflossing, oude dag voorziening of het spaargeld van deze klanten om financiële verplichtingen van het bedrijf te voldoen en voor privédoeleinden.

Valsheid in geschrift

Om zijn geloofwaardigheid te vergroten heeft de Aaltenaar verschillende documenten van financiële instanties nagemaakt waarbij hij de logo’s of sjablonen van die instellingen gebruikte.

Lager dan eis

De opgelegde straf is lager dan door de officier van justitie is geëist, omdat de rechtbank heeft gelet op de straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten