Aaltenaar vrijgesproken van poging afpersing

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Aaltenaar vrijgesproken van poging afpersing
Zutphen, 03 juni 2016

De rechtbank heeft een 58-jarige man uit Aalten vrijgesproken van poging tot afpersing en verkrachting van een vrouw. Volgens de rechtbank is bedreiging wel bewezen. Voor deze bedreiging kreeg hij een celstraf van 2 weken opgelegd.

Berichten gewist

De rechtbank oordeelde dat er onvoldoende bewijs was voor de poging tot afpersing en de verkrachting. De vrouw had aangegeven dat ze alle sms-berichten uit haar telefoon had gewist. Voor zover er sms-berichten in het dossier waren, waren deze niet uit de tijd wanneer ze zou zijn afgeperst. Ook getuigenverklaringen konden niet aan het bewijs bijdragen

Bedreiging bewezen

Volgens de rechtbank werd wel bewezen dat de Aaltenaar de vrouw in sms-berichten en tijdens telefoongesprekken heeft bedreigd. De man dreigde dat hij bij haar en haar ouders en zoontje aan de deur zou komen en dat er iets met haar familieleden zou gebeuren als hij geen geld kreeg.

De man hoeft de gevangenis niet meer in omdat hij de opgelegde straf al in voorarrest heeft uitgezeten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten