Agressie tegen agenten 'not done'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Agressie tegen agenten 'not done'
Arnhem, Zutphen, 17 april 2015

De politierechter in de rechtbank Gelderland veroordeelde vandaag 10 verdachten voor mishandeling en/of bedreiging en belediging van politieagenten. De opgelegde straffen varieerden van 30 tot 140 uur (waarvan 40 uur voorwaardelijk). Voor mishandeling van een agente kreeg een verdachte een geldboete van € 500. Eén persoon werd vrijgesproken en drie zaken werden aangehouden.

Bij de beoordeling van de strafmaat houdt de rechter rekening met de Landelijke Oriëntatiepunten voor Straftoemeting. Bovendien moeten personen met een publieke taak ongestoord hun werk kunnen uitvoeren. Helaas gebeurt het regelmatig dat medewerkers van NS, zorg-, welzijn- en onderwijsinstellingen, politie en gemeente geconfronteerd worden met geweld en agressie.
 
Het Openbaar Ministerie besteedde deze week speciale aandacht aan geweld en agressie tegen medewerkers met een publieke taak. Daarvoor had het OM belangstellenden van de politie, gemeente en andere instanties met publieke taken uitgenodigd. Bij de zitting op de locatie in Zutphen waren leerlingen van de politieacademie uit Apeldoorn aanwezig.

Uitspraken

Meest gelezen berichten