Amsterdammer krijgt gevangenisstraf voor ontucht met minderjarigen uit Tiel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Amsterdammer krijgt gevangenisstraf voor ontucht met minderjarigen uit Tiel
Arnhem, 20 september 2016

Een 49-jarige Amsterdammer heeft in Tiel ontucht  gepleegd met drie nog zeer jonge kinderen. De rechtbank Gelderlander heeft deze man veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf, waarvan 7 maanden voorwaardelijk.

Spelen met kinderen

De man heeft de kinderen op straat aangesproken, is met hen gaan spelen en heeft hen vervolgens meerdere keren betast en zichzelf laten betasten.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De officier van justitie heeft een straf van 15 maanden geëist, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.
De rechtbank vindt de ontucht zeer ernstig en daarom een onvoorwaardelijke celstraf gepast. Bij de hoogte van de gevangenisstraf heeft de rechtbank ook rekening gehouden met het feit dat de Amsterdammer als verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijk strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden. De man moet een verplichte behandeling volgen, moet zich ook houden aan de aanwijzingen van de reclassering en mag zich niet meer in Tiel laten zien. Verder moet hij schadevergoedingen van in totaal 1816,70 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten