Amsterdammer veroordeeld voor ontucht met 13-jarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Amsterdammer veroordeeld voor ontucht met 13-jarige
Arnhem , 29 oktober 2015

De rechtbank heeft een 35-jarige man uit Amsterdam veroordeeld voor ontucht tot een gevangenisstraf van 182 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren. Daarnaast legt de rechtbank de man een werkstraf op voor de duur van 240 uren. Aan de voorwaardelijke straf zijn de voorwaarden verbonden van een meldplicht bij de reclassering en een ambulante behandeling.

WhatsApp

De rechtbank vindt bewezen dat verdachte in februari 2014 met het toen 13-jarige slachtoffer ontucht heeft gepleegd en orale en anale seks heeft gehad. De verklaring van het slachtoffer hierover wordt in voldoende mate ondersteund door WhatsApp-berichten tussen verdachte en het slachtoffer. Verdachte had, als meerderjarige man en vanwege het grote leeftijdsverschil, zijn verantwoordelijkheid moeten kennen en het slachtoffer tegen zichzelf in bescherming moeten nemen.

Eis

De officier van justitie had een gevangenisstraf voor de duur van 24 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk geëist. Verdachte heeft twee dagen in voorarrest doorgebracht. De rechtbank heeft verdachte geen langere onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd dan deze twee dagen omdat het feit dateert van ruim 1,5 jaar geleden, het bij één keer is gebleven, het slachtoffer een uitnodigende rol heeft gespeeld, er geen dwang is toegepast en verdachte niet eerder veroordeeld is voor het plegen van een strafbaar feit.

Schadevergoeding

Het slachtoffer had aan schadevergoeding ruim € 15.500,- gevraagd, waarvan € 10.000,- smartengeld. De rechtbank heeft ruim € 1.800,- toegewezen, waarvan € 1.500,- smartengeld. Dit is minder dan verzocht gelet op de omstandigheden van het feit en omdat de behandeling van de vordering voor het meerdere een onevenredige belasting van het strafgeding oplevert.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten