Amsterdammer vrijgesproken van inrijden op politieagenten in Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Amsterdammer vrijgesproken van inrijden op politieagenten in Arnhem
Arnhem , 07 september 2015

Een 21-jarige man uit Amsterdam is vrijgesproken van poging tot zware mishandeling op 2 agenten en het bedreigen van die agenten.

Opzettelijk inrijden op agenten

De Amsterdammer werd ervan verdacht dat hij op 11 juli 2015 ten hoogte van het Roermondsplein en de Weerdjesstraat in Arnhem opzettelijk op de politieagenten zou zijn ingereden. Hoewel vaststaat dat de man in zijn auto en de agenten op hun fiets elkaar op enig moment op dezelfde rijstrook tegemoet zijn gereden, stelt de rechtbank ook vast dat de man – op het moment dat hij de agenten zag - is uitgeweken om een aanrijding met hen te voorkomen. Op dat moment week 1 van die agenten in dezelfde richting uit als de Amsterdammer.

Geen overtuigend bewijs

Er is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs om vast te stellen dat de man opzettelijk op de agenten is ingereden om te proberen zwaar lichamelijk letsel toe te brengen of opzettelijk langs hen of in hun richting is gereden om hen te bedreigen. Dit in tegenstelling tot de officier van justitie, die vond dat poging tot zware mishandeling wel degelijk bewezen kon worden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten