Apeldoorner die onderbuurman neerstak ontslagen van alle rechtsvervolging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Apeldoorner die onderbuurman neerstak ontslagen van alle rechtsvervolging
Zutphen, 22 augustus 2016

De rechtbank ontsloeg een 27-jarige man uit Apeldoorn van alle rechtsvervolging. Kijkend naar de stoornis van de man tijdens het gepleegde feit, kan volgens de rechtbank de tenlastegelegde poging tot doodslag niet aan de man worden toegerekend. Daarom is de man niet strafbaar.

De man stak in januari 2015 met een mes meerdere malen in op zijn onderbuurman. Volgens de psychiater en psycholoog lijdt de Apeldoorner aan een ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens in de vorm van schizofrenie van het paranoïde type. De man moet dan ook als ontoerekeningsvatbaar te worden ingeschat. Omdat de man niet strafbaar is, is het door de reclassering voorgestelde reclasseringstraject juridisch niet uitvoerbaar.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd

Uitspraken

Meest gelezen berichten