Apeldoorner komt afspraken niet na en moet voorwaardelijke straf uitzitten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Apeldoorner komt afspraken niet na en moet voorwaardelijke straf uitzitten
Zutphen, 29 april 2016

De rechtbank besliste dat een 49-jarige man uit Apeldoorn moet zijn voorwaardelijk opgelegde straf alsnog moet uitzitten. De man hield zich niet aan de bijzondere voorwaarden die hem tijdens een eerdere veroordeling waren opgelegd.

Vordering OM toegewezen

De man is op 21 november 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk voor poging doodslag. De man - die ernstig verslaafd is aan alcohol - moest zich tijdens die proeftijd aan verschillende voorwaarden houden, waaronder het blijven melden bij de reclassering en het volgen van behandeling gericht op zijn verslavingsproblemen.  Het Openbaar Ministerie vond dat de man zich niet goed aan die voorwaarden had gehouden en vorderde daarom de tenuitvoerlegging van de 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank heeft die vordering toegewezen.

Eigen plan

De man heeft zich over meerdere periodes niet gehouden aan de meldplicht. Hij trok keer op keer zijn eigen plan, volgde de adviezen van de reclassering niet op en viel hierdoor terug in zijn alcoholgebruik. Ook de behandeling van zijn problematiek kwam daardoor niet van de grond. De reclassering zag daarom, na vele mislukte pogingen, geen mogelijkheden meer om de man te begeleiden en te behandelen in verband met zijn verslavingsproblematiek. De rechtbank is daarom van oordeel dat de man de voorwaarden heeft overtreden en dat voortzetten van het reclasseringstoezicht geen meerwaarde heeft. De man moet de voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf alsnog uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten