Apeldoorner veroordeeld voor autodiefstal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Apeldoorner veroordeeld voor autodiefstal
Zutphen, 05 december 2017

De rechtbank veroordeelde een 43-jarige man uit Apeldoorn voor een autodiefstal. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 109 dagen opgelegd.

De man stal op 4 augustus 2017 een auto van zijn voormalige werkgever. De Apeldoorner was de dag ervoor ontslagen. Hij gebruikte de bij hem bekende toegangscodes om het bedrijfsterrein en kantoor te betreden. Daar pakte hij de autosleutel en nam de auto mee. De auto werd 3 dagen later in de buurt van zijn woning aangetroffen.

Lagere straf

De man werd ook verdacht van een poging om zwaar lichamelijk letsel aan 2 personen toe te brengen en het doen van een valse aangifte. Vanwege gebrek aan bewijs werd hij hiervan vrijgesproken. Daarom viel de straf lager uit dan de eis van de officier van justitie.

3 proeftijden

De rechtbank zag geen aanleiding om de man een voorwaardelijke straf op te leggen. Aan de man zijn eerdere voorwaardelijke straffen opgelegd. Dit weerhield hem niet om deze diefstal te plegen. De Apeldoorner liep nog in 3 proeftijden van eerdere veroordelingen. Daarom worden 2 voorwaardelijk opgelegde celstraffen nu tenuitvoergelegd. Dat betekent dat man nog 5 weken extra gevangenisstraf moet uitzitten.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten