Apeldoorner veroordeeld voor stalken en smaad

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Apeldoorner veroordeeld voor stalken en smaad
Zutphen, 26 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 41-jarige man uit Apeldoorn voor belaging en smaadschrift. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een werkstraf van 240 uur.

Confrontatie met tv-programma

De man maakte zich van mei tot en met november 2015 schuldig aan belaging. De man werd als een goede vriend van het slachtoffer gezien. De Apeldoorner is in beeld gekomen bij de politie na een confrontatie met het televisieprogramma ‘Gestalkt’. Hij heeft het slachtoffer lastig gevallen door haar te bestoken met een zeer grote hoeveel sms-berichten en telefoonoproepen. Deze hadden vaak een intimiderend, bedreigend en beledigend karakter. Daarnaast heeft de man berichten verstuurd naar personen binnen de familie- en vriendenkring van het slachtoffer en reed hij meerdere malen langs haar woning. Ook maakte hij zich diezelfde periode schuldig aan smaad. De man heeft publiekelijk onder een valse naam op Facebook het verwijt gemaakt dat het slachtoffer geen goede moeder is en dat zij seksverslaafd is.

Geen contact

De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf mee dat de man niet eerder is veroordeeld voor het plegen van soortgelijke delicten. Daarnaast houdt de rechtbank er rekening mee dat hij - na de confrontatie met de redactie van het televisieprogramma ‘Gestalkt’ - geen contact meer heeft gezocht met het slachtoffer.

Tot slot moet de man een schadevergoeding van 1.000 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten