Apeldoorners veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Apeldoorners veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie
Zutphen, 23 december 2016

De rechtbank heeft 3 mannen uit Apeldoorn veroordeeld voor het deelnemen aan een criminele organisatie, die zich op systematische en professionele wijze heeft beziggehouden met het kweken van hennep.  Het trio kreeg allemaal een (voorwaardelijke) celstraf opgelegd. Daarnaast kregen 2 mannen ook nog een werkstraf.  

Leidende rol

Een 51-jarige Apeldoorner kreeg een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 4 voorwaardelijk. De man speelde bij de exploitatie van deze 5 hennepkwekerijen een sturende, leidende en dominante rol. Het Openbaar Ministerie eiste een onvoorwaardelijke celstraf van 24 maanden. De rechtbank komt tot een lagere straf, omdat de man werd vrijgesproken van witwassen.

Maximale werkstraf

Een 49-jarige man kreeg een celstraf van 360 dagen waarvan 170 voorwaardelijk en de maximale werkstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg hij een alcohol- en drugsverbod opgelegd. Verder heeft de Apeldoorner een meldplicht bij de reclassering.

Bijzondere voorwaarden

Hun 36-jarige plaatsgenoot kreeg een gevangenisstraf van 286 dagen waarvan 180 voorwaardelijk, met als bijzondere voorwaarden van verplicht reclasseringscontact, ambulante behandeling en een alcoholverbod. Ook werd hij veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. 

De volledige uitspraken worden binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten