Apeldoorns duo veroordeeld voor overval Spare Rib Express

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Apeldoorns duo veroordeeld voor overval Spare Rib Express
Zutphen , 16 juni 2015

De rechtbank Gelderland heeft een 24-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Apeldoorn veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk.

Overval voor oplossen geldproblemen

De rechtbank heeft het duo schuldig bevonden aan afpersing en diefstal op 8 december 2014 in Apeldoorn. De vrouw had geldproblemen en wilde dat oplossen door geld buit te maken van haar ex-werkgever. De Apeldoornse heeft een grote rol gespeeld bij de voorbereiding en regie van de overval. Ze liet een deel van de uitvoering over aan haar mannelijke medeverdachte. Hij heeft ‘s nachts een medewerker van Spare Rib Express overvallen door hem met pepperspray in het gezicht te spuiten. De dagopbrengst en de scooter nam de man vervolgens mee. De vrouw bracht de man weg en haalde hem op. Ook deelde zij mee in de opbrengst.

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank legde het duo een celstraf op. Een psycholoog oordeelde dat de man tijdens het plegen van het delict verminderd toerekeningsvatbaar was. De rechtbank vindt dat hij zich daarvoor onder behandeling van de reclassering moet stellen. Ook de vrouw moet zich laten begeleiden door de reclassering, ook als dat inhoudt dat zij moet meewerken aan een schuldhulpverleningstraject.

De volledige uitspraken zijn via onderstaande ECLI-nummers te lezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten