Arnhemmer cel in voor hennepteelt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer cel in voor hennepteelt
Zutphen, 30 november 2017

De rechtbank veroordeelde een 53-jarige man uit Arnhem voor het telen van een groot aantal hennepplanten in een Brummens bedrijfspand. Hij kreeg hiervoor een onvoorwaardelijk celstraf van 5 maanden opgelegd. De Arnhemmer werd vrijgesproken van diefstal van elektriciteit.

De hennepteelt vond plaats tussen 1 april 2015 en 13 oktober 2015. Tijdens de ontdekking van de hennepstekkerij op 13 oktober 2015 stonden er ruim 12 duizend hennepstekken in het pand. De hennepstekken werden door de man onderhouden. Hierdoor heeft de man bijgedragen aan het in stand houden van het criminele circuit waarin deze softdrugs in illegale kwekerijen worden geproduceerd.

Lagere straf

De officier van justitie eiste 6 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank legde een lagere straf op, omdat de man werd vrijgesproken van de hem eveneens verweten diefstal van elektriciteit. Hiervoor was onvoldoende wettig en overtuigend bewijs. Ook hield de rechtbank er rekening mee dat het lang duurde voordat de zaak van de man op zitting behandeld kon worden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten