Arnhemmer krijgt celstraf voor doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer krijgt celstraf voor doodslag
Arnhem , 14 oktober 2015

Een 62-jarige man uit Arnhem heeft een gevangenisstraf van 10 jaar met aftrek van het voorarrest gekregen.

Doodslag

De man heeft in oktober 2014 onder invloed van een grote hoeveelheid alcohol zijn 72-jarige vriendin in zijn woning gedood.  Hij stak haar met een mes in de hals/nek. De Arnhemmer wordt veroordeeld voor doodslag. Dat de man met voorbedachte raad heeft gehandeld acht de rechtbank niet bewezen.

Geen medelijden of berouw

Volgens de rechtbank heeft dat de man niet alleen een vrouw het leven heeft beroofd, maar ook haar familie onherstelbaar leed toegebracht. Daarnaast heeft de man geen openheid gegeven over de wijze waarop hij zijn vriendin heeft gedood en waarom hij dit heeft gedaan. Hij heeft geen verantwoordelijkheid genomen voor zijn daad. Ook heeft hij op geen enkele wijze medeleven aan de nabestaanden getoond of berouw voor zijn daad. 

Schadevergoeding

Nu er verder geen advies tot behandeling van de man mogelijk was, heeft de rechtbank alleen een langdurige gevangenisstraf opgelegd. Tot slot moet de man een schadevergoeding aan de nabestaanden betalen.

De volledige uitspraak wordt later gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten