Arnhemmer krijgt celstraf voor ontucht tijdens taxirit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer krijgt celstraf voor ontucht tijdens taxirit
Arnhem, 23 december 2015

Een 25-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden. De man krijgt deze straf omdat de rechtbank het bewezen vindt dat hij tijdens een taxirit ontucht heeft gepleegd met een vrouw met het Syndroom van Down.

Taxichauffeur

De man werkte als taxichauffeur en moest de vrouw wegbrengen. Tijdens de rit, waarbij zij de enige passagier was, heeft hij de taxi een aantal minuten geparkeerd en haar in de taxi op de mond gekust en haar tussen haar benen betast.

Misbruik van situatie

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van de mogelijkheden van zijn functie én vooral van de kwetsbaarheid van het slachtoffer. Om die reden past alleen een celstraf, ondanks het feit dat de man niet eerder is veroordeeld en dat hij door deze straf zijn huidige baan dreigt te verliezen.  De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten