Arnhemmer veroordeeld voor groot aantal diefstallen uit auto’s

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor groot aantal diefstallen uit auto’s
Zutphen, 23 december 2016

De rechtbank veroordeelde een 21-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 140 dagen, waarvan 100 voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur. De Arnhemmer heeft een groot aantal diefstallen uit auto’s gepleegd.

In afwachting strafproces

De man heeft zich in korte tijd schuldig gemaakt aan een groot aantal diefstallen uit auto’s. Deze diefstallen zorgen voor onrust, overlast en gevoelens van onveiligheid binnen de samenleving. Een aantal strafbare feiten vonden plaats terwijl de man in afwachting was van zijn strafproces. Dit vind de rechtbank extra kwalijk.

Feiten bekend

In het voordeel van de man houdt de rechtbank er rekening mee dat de man de feiten bekent en heeft aangegeven dat hij schoon schip wil maken. Daarnaast laat de man een positieve persoonlijke ontwikkeling zien bij zijn huidige behandeling.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijke deel van de gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld om de kans op herhaling te verkleinen. De Arnhemmer moet verblijven in een speciale woonvoorziening en meewerken aan een behandeling van zijn psychische en verslavingsproblemen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten