Arnhemmer veroordeeld voor mishandeling agent

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor mishandeling agent
Arnhem , 10 november 2015

Een 47-jarige man uit Arnhem is veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling van een politieagent. De Arnhemmer kreeg een celstraf gevangenisstraf voor de duur van 536 dagen waarvan 365 dagen voorwaardelijk, met aftrek van de tijd die hij al in de cel heeft doorgebracht. Aan de voorwaardelijke straf worden bijzondere voorwaarden – meldplicht,   een behandeling - en opname in een instelling voor begeleid wonen - verbonden.

Schroevendraaier

De man heeft geprobeerd een politieagent te steken met een schroevendraaier. De Arnhemmer is al vaker veroordeeld voor feiten die tegen agenten waren gericht. De rechtbank vindt het van belang dat de man wordt behandeld. Omdat hij al snel terecht kan in een kliniek voor behandeling legt de rechtbank een gevangenisstraf op die direct aansluit bij de opname datum in de kliniek. Om die reden heeft de rechtbank de tenuitvoerlegging van eerder opgelegde voorwaardelijke straffen afgewezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten