Arnhemmer veroordeeld voor mishandeling (ex-)vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor mishandeling (ex-)vriendin
Zutphen, 04 mei 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 30-jarige man uit Arnhem voor mishandeling van zijn (inmiddels ex-) vriendin. De man kreeg een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden opgelegd.

De man kwam naar de woning van het slachtoffer omdat hij iets uit wilde praten. Dit resulteerde in een uren durende mishandeling. Hij heeft bij zijn (ex-)vriendin  letsel, pijn en angst veroorzaakt. De man heeft nauwelijks verantwoordelijkheid genomen voor zijn daden door zich ten onrechte op te stellen als slachtoffer.
De rechtbank vindt het daarom belangrijk om aan de man een forse voorwaardelijke straf op te leggen, om te voorkomen dat hij dergelijk gedrag opnieuw vertoont.

Bijzondere voorwaarden en schadevergoeding

De rechtbank houdt rekening met het blanco strafblad van verdachte en de ouderdom van het feit.

Naast de werkstraf van 200 uur en de voorwaardelijke gevangenisstraf  moet de man ook een schadevergoeding van bijna 1.500 euro aan het slachtoffer betalen. Om het slachtoffer te beschermen, heeft de rechtbank een contactverbod en een locatieverbod als bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke straf gekoppeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten