Arnhemmer veroordeeld voor poging doodslag verpleger

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor poging doodslag verpleger
Arnhem, 06 april 2016

De rechtbank veroordeelde een 27-jarige man uit Arnhem omdat hij op 28 augustus 2015 geprobeerd heeft een verpleger te doden van de instelling waar de man verpleegd werd. De Arnhemmer kreeg een maatregel in de vorm van plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis voor de duur van 1 jaar opgelegd.

Volledig ontoerekeningsvatbaar

De man maakte zich naast de poging tot doodslag nog schuldig aan 4 vermogensdelicten (3 winkeldiefstallen en een beschadiging van een abri) en 5 andere geweldsdelicten (3 mishandelingen en 2 bedreigingen). Maar de man kan dit niet worden toegerekend, omdat hij heeft gehandeld onder invloed van een psychiatrische stoornis. Daarom kan de man geen straf opgelegd worden. Wel zal de man 1 jaar in een psychiatrisch ziekenhuis worden geplaatst.

Vrijspraak overtreding winkelontzegging

Voor 6 verdenkingen voor het overtreden van winkelontzeggingen werd de man vrijgesproken. Volgens de rechtbank kan niet feitelijk worden dat de man zich gerealiseerd heeft dat hij niet meer in de winkels mocht komen. Tot slot moet de man een schadevergoeding van 300 euro aan het slachtoffer betalen en een bedrag van 241,30 euro voor het vernielen van een abri.

Uitspraken

Meest gelezen berichten