Arnhemmer veroordeeld voor poging verkrachting en aanranding

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor poging verkrachting en aanranding
Arnhem , 04 november 2015

Een 36-jarige man uit Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden met aftrek van het voorarrest en een tbs-maatregel met dwangverpleging. De Arnhemmer is veroordeeld voor een poging tot verkrachting en een aanranding.

Verkrachting

De man heeft in de nacht van 2 augustus 2014 op een braakliggend terrein geprobeerd om een vrouw te verkrachten. In dezelfde maand heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan een aanranding. Beide aanvallen waren gericht op jonge vrouwen. Tijdens deze strafbare feiten was er bij de man sprake van een stoornis.

Tbs met dwangverpleging

Volgens de rechtbank is het niet verantwoord dat hij zonder behandeling terugkeert in de maatschappij. De rechtbank oordeelt dat het verkleinen van de kans op herhaling en het realiseren van hulpverlening alleen mogelijk binnen de tbs-maatregel met dwangverpleging. Tot slot moet de man een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten