Arnhemmer veroordeeld voor stalken en bedreigen ex-vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer veroordeeld voor stalken en bedreigen ex-vriendin
Zutphen, 02 oktober 2017

Een 54-jarige man uit Arnhem maakte zich schuldig aan stalking en bedreiging van zijn ex-vriendin, die in Lievelde woonde. De rechtbank legde hem een gevangenisstraf van 240 dagen, waarvan 126 voorwaardelijk op.

De man belde zijn ex-vriendin veelvuldig, probeerde haar te bellen of sprak haar voicemail in. De vrouw stuurde op 18 mei 2017 een brief naar haar ex-vriend waarin zij meedeelde dat zij op geen enkele wijze meer contact met hem wenste. De man is echter blijven bellen, haar voicemail blijven inspreken en WhatsApp-berichten blijven sturen. Toen de vrouw niet reageerde, werd de inhoud van zijn telefoongesprekken en berichten grimmig en zeer bedreigend. Ook heeft hij zeer intimiderende en vernederende berichten en foto’s op sociale media geplaatst. De man maakte hierdoor in een periode van ruim 3 weken in ernstige mate inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de vrouw.

Verminderd toerekeningsvatbaar

Kijkend naar zijn psychische toestand houdt de rechtbank er rekening mee dat de Arnhemmer verminderd toerekeningsvatbaar moet worden beschouwd. Hiervoor zou hij een behandeling moeten volgen om te leren anders om te gaan met emoties en, meer specifiek, met gevoelens van woede en krenking.

Bijzondere voorwaarden en schadevergoeding

De rechtbank vindt het van belang dat de man de geadviseerde behandeling en begeleiding zal volgen. Daarom worden er aan de voorwaardelijke gevangenisstraf voorwaarden verbonden. Zo moet hij een behandeling volgen, wordt hem verboden om drugs en alcohol te gebruiken en mag hij 3 jaar lang op geen enkele wijze contact opnemen met zijn ex-vriendin.  Ook mag de man niet in haar woonplaats komen. 

Tot slot moet hij een schadevergoeding van 2.000 euro aan zijn ex-vriendin betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten