Arnhemmer voor meerdere feiten veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer voor meerdere feiten veroordeeld
Arnhem, 03 augustus 2016

Een 36-jarige Arnhemmer is veroordeeld voor mishandelingen, bedreiging en het beledigen van een ambtenaar in functie. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden - waarvan 9 voorwaardelijk - opgelegd. 

De man maakte zich van mei 2014 tot en met november 2015 schuldig aan een vijftal mishandelingen, waaronder tweemaal van zijn ex-vriendin met wie hij kinderen heeft. Ook bedreigde hij 2 keer een politieagent en eenmaal zijn ex. Daarnaast beledigde hij in deze periode 3 keer een politieagent.

Een 36-jarige Arnhemmer is veroordeeld voor mishandelingen, bedreiging en het beledigen van een ambtenaar in functie. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf voor de duur van 18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk opgelegd. 

Bijzondere voorwaarden

De man is in het verleden vaker veroordeeld voor gewelds- en vermogensdelicten. Voor de voorwaardelijke gedeelte van de straf geldt een proeftijd van 3 jaar. Aan deze proeftijd zijn bijzondere voorwaarden verbonden, zoals een contact- en locatieverbod en een behandelverplichting. Hierbij heeft de rechtbank rekening gehouden met de persoonlijkheidsproblematiek van de Arnhemmer. 

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 1.100 euro aan een slachtoffer betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten