Arnhemmer vrijgesproken van poging zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemmer vrijgesproken van poging zware mishandeling
Arnhem, 08 juli 2016

Een 54-jarige Arnhemmer is vrijgesproken van een poging tot zware mishandeling. Volgens de rechtbank kan niet worden bewezen dat hij iemand tijdens een ruzie met een mes heeft gestoken.

Op 8 juli 2015 ontstond er een ruzie tussen de man uit Arnhem en de aangever. De Arnhemmer zou tijdens dit incident gebruik hebben gemaakt van een mes. De aangever raakte daarbij gewond aan zijn rechterarm, doordat hij met deze arm het mes afweerde. Daarna werd hij met het mes in zijn nek geraakt. Politieagenten hebben het letsel geconstateerd en foto’s aan het dossier toegevoegd.

Zwaaiende beweging niet tenlastegelegd

De rechtbank stelt vast dat het dossier verschillende verklaringen bevat, die op verschillende punten uiteen lopen. De Arnhemmer en de getuigen hebben ieder voor zich verklaard dat zij onder invloed waren van alcohol en/of drugs. Hierdoor kunnen zij zich niet goed herinneren wat er precies is gebeurd. Tenlastegelegd is – kort gezegd - dat de man de aangever heeft gestoken. Het steken wordt niet door de verklaringen van de aangever en de man ondersteund. In het dossier bevindt zich geen foto of omschrijving van het mes, alhoewel die wel door de politie in beslag is genomen. Ook is er geen medische verklaring of een ander document waarin het letsel van aangever wordt gespecificeerd.
Kijkend naar de ernst van de verwondingen vindt de rechtbank het door aangever opgelopen letsel niet passend bij een stekende beweging.  Het letsel past wel bij een zwaaiende of snijdende beweging, waarover door zowel aangever als de man is verklaard. Maar dit is niet tenlastegelegd.

Volgens de rechtbank kan daarom het tenlastegelegde niet wettig en overtuigend worden bewezen. De Arnhemmer wordt dan ook van deze feiten vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten