Arnhemse hondenlosloopplaats weer geopend

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemse hondenlosloopplaats weer geopend
Arnhem , 24 juni 2015

De rechtbank heeft bepaald dat de voorzieningen op de opgeheven hondenlosloopplaats in de Arnhemse wijk De Laar-West moeten worden teruggeplaatst.

Hondenlosloopplaats gesloten

De gemeente Arnhem heeft op 2 oktober 2009 het gebied nabij de Brabantweg en Beststraat aangewezen als hondenlosloopplaats. Omdat de overlast van de hondenlosloopplaats volgens omwonenden de laatste 2  jaar was toegenomen, besloot de gemeente de aanwijzing op 30 maart 2015 weer in te trekken.

Alternatieve locatie

De hondeneigenaren zijn naar de voorzieningenrechter gestapt om de hondenlosloopplaats toch weer te kunnen gebruiken. Zij constateerden onder andere zelf geen overlast en betoogden dat deze plek bijdraagt aan de leefbaarheid en sociale contacten in de wijk. De Spoorzone werd door de gemeente als alternatief aangemerkt. Volgens de hondeneigenaren is deze locatie niet geschikt en heeft de gemeente te weinig onderzoek gedaan naar alternatieve locaties.

Hondenlosloopplaats per direct open

De rechtbank is van oordeel dat de gemeente de beslissing om de hondenlosloopplaats te sluiten onvoldoende is onderbouwd en onvoldoende zorgvuldig is voorbereid. In het belang van de hondenbezitters, die aangeven de Spoorzone onveilig te vinden, heeft de rechter besloten dat de hondenlosloopplaats per direct moet worden opengesteld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten