Arnhemse veroordeeld voor brandstichting in eigen woning

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemse veroordeeld voor brandstichting in eigen woning
Arnhem, 14 december 2016

Een 27-jarige Arnhemse is door de rechtbank veroordeeld voor brandstichting. Zij kreeg een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk, opgelegd.

Bovenbuurman op tijd gewaarschuwd

De vrouw heeft op een vroege zondagmorgen opzettelijk brand gesticht in haar woning. Veel mensen waren thuis en sliepen nog. Zo ook in de bovenwoning waar haar bovenbuurman lag te slapen. Deze kon gelukkig tijdig door buurtbewoners worden gewaarschuwd.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn de bijzondere voorwaarden verbonden, namelijk een meldplicht, een klinische behandeling, een ambulante behandeling en het verblijven bij een werk- en 24-uur woonvoorziening.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank laten meewegen dat de brandstichting in verminderde mate aan de vrouw is toe te rekenen. Verder is zij niet eerder voor een dergelijk feit met politie en justitie in aanraking gekomen. Daarnaast heeft de rechtbank rekening gehouden met de duur van de opgelegde klinische en ambulante behandeling.

Uitspraken

Meest gelezen berichten