Arnhemse veroordeeld voor poging zware mishandeling echtgenoot

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Arnhemse veroordeeld voor poging zware mishandeling echtgenoot
Arnhem, 23 mei 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 37-jarige vrouw uit Arnhem voor een poging tot zware mishandeling van haar echtgenoot. De vrouw kreeg een gevangenisstraf van 56 dagen, waarvan 45 voorwaardelijk, opgelegd.

Op 31 oktober 2016 stak de vrouw haar man met een mes in de achterkant van zijn schouder. De vrouw stelde dat er sprake was van een situatie waarin zij werd aangevallen door haar echtgenoot, waardoor zij zichzelf mocht verdedigen. Volgens de rechtbank was hiervan geen sprake. Het mes was met kracht in de rug van de echtgenoot gestoken, wat aansluit op het verhaal van de echtgenoot dat hij weg wilde komen van zijn vrouw.

Relatieproblemen

Binnen de relatie van vrouw en haar echtgenoot was sprake van forse problematiek. De man en vrouw hadden vaak ruzie en beiden gebruikten fysiek geweld. De rechtbank vindt dit een zorgelijke situatie, zeker nu er kinderen in het spel zijn. De vrouw en haar echtgenoot wonen op dit moment niet meer samen en zijn bezig om de scheiding definitief te maken. Dit maakt het dat het herhalingsgevaar als laag wordt gezien.

Niet terug naar cel

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Bij de strafoplegging houdt de rechtbank rekening met het blanco strafblad van de vrouw. De vrouw hoeft niet terug de gevangenis in, omdat zij deze tijd al in voorarrest heeft uitgezeten. Het voorwaardelijke deel van de gevangenisstraf blijft 2 jaar boven haar hoofd hangen.

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten