Automobilist krijgt geldboete en voorwaardelijke rijontzegging voor scheppen fietser Rossum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Automobilist krijgt geldboete en voorwaardelijke rijontzegging voor scheppen fietser Rossum
Arnhem, 23 september 2016

De rechtbank Gelderland heeft een 67-jarige automobilist uit St. Michielsgestel veroordeeld tot een geldboete van 1000 euro en een geheel voorwaardelijke rijontzegging van 4 maanden. De man veroorzaakte een verkeersongeval in Rossum waarbij een fietsster gewond raakte.

De man was met zijn auto gedeeltelijk op de fietsstrook terechtgekomen waardoor hij de fietsster schepte. Die brak daarbij haar kuitbeen, belandde in het ziekenhuis en moest vervolgens naar een revalidatiecentrum.

Hoge eisen

Boeken strafvordering op de tafel van rechters

Aan verkeersdeelnemers worden hoge eisen gesteld. Van hen wordt verwacht dat zij zich bewust zijn van hun omgeving, de verkeersomstandigheden en de overige verkeersdeelnemers. De man kende de situatie en wist dus dat er fietsers op de fietsstrook konden rijden.


De rechtbank vindt dat de man aanmerkelijk onvoorzichtig heeft gereden door niet goed op de weg te letten en een doorgetrokken streep te overschrijden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten