Beroepsverbod na ontucht met tbs-patiënt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Beroepsverbod na ontucht met tbs-patiënt
Zutphen, 13 april 2015

De rechtbank veroordeelt een man van 64 jaar uit Eibergen, voor het plegen van ontucht met een patiënt van de tbs-kliniek waar hij werkzaam was, tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. Ook legt de rechtbank de man een beroepsverbod op, om te voorkomen dat hij in de toekomst weer in een risicovolle situatie terecht komt. Daarnaast moet de man een bedrag van € 4.000,00 aan het slachtoffer betalen.

Het slachtoffer heeft verklaard dat sprake is geweest van geslachtsgemeenschap en orale seks. De rechtbank kan dit op basis van het dossier niet vaststellen. De overige, in de tenlastelegging genoemde seksuele handelingen, zijn naar het oordeel van de rechtbank wel wettig en overtuigend bewezen. De man wordt bestraft voor ontucht.

Aan zijn hulp en zorg toevertrouwd

Daarbij is van belang dat het slachtoffer in een instelling verbleef, dat zij niet vrij was om te gaan en staan waar en met wie zij dat wenste en dat verdachte één van haar sociotherapeuten  was en deel uitmaakte van haar behandelteam. Ook verklaarde de vrouw dat de Eibergenaar dingen voor haar regelde, zoals verloven.

De man heeft inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van aangeefster, die aan zijn hulp en zorg was toevertrouwd. Hij wist dat zij in het verleden seksueel misbruikt was en de gevolgen voor de vrouw zijn groot geweest.

Uitspraken

Meest gelezen berichten