Bodebalie en informatiebalie in Zutphen ondergaan facelift

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Bodebalie en informatiebalie in Zutphen ondergaan facelift
Zutphen , 27 augustus 2015

Vanaf 31 augustus tot en met 19 september worden de bodebalie, begane grond en de informatiebalie in Zutphen flink onder handen genomen. De informatiebalie zal om deze reden tijdelijk verplaatst worden naar het souterrain bij de ingang, tegenover de portiersloge. De tijdelijke bodebalie is in de centrale hal te vinden. Het streven is dat bezoekers en de zittingen hiervan zo min mogelijk hinder ondervinden.

Renovatie

De huidige bodebalie op de begane grond gaat verdwijnen. Tegen de wand wordt een nieuwe balie geplaatst. De echte sloop- en hakwerkzaamheden zullen in de weekenden plaatsvinden, om overlast van de werkzaamheden te voorkomen. De bouwwerkzaamheden worden afgeschermd met stofschotten, waarop een impressie van de nieuwe balie te zien is.

Ook de informatiebalie wordt ingrijpend aangepakt en wordt daarom tijdelijk verplaatst naar het souterrain tegenover de portiersloge. Bij binnenkomst bevindt zich rechts de ruimte van de portier, waar bezoekers zich altijd moeten melden en links de Informatiebalie.

Waarom

Aanleiding voor de renovatie is het verbeteren van de dienstverlening en het optimaliseren van de werkruimten. Beide balies dateren uit 1998. Toen werd het gerechtsgebouw in Zutphen opgeleverd volgens de normen die in die tijd voor werkplekken golden. Inmiddels stelt de wetgeving andere eisen aan veiligheid en privacy. De apparatuur waarmee wordt gewerkt, is veranderd en bezoekers stellen andere eisen aan de dienstverlening. Dit betekent dat de balies hierop aangepast moeten worden. De volgende veranderingen worden doorgevoerd:

  • de bodebalie zal door de verplaatsing in de ruimte meer afgeschermd zijn;
  • meer privacy voor de medewerkers en de bezoekers; 
  • meer werkruimte voor de medewerkers en meubilair dat voldoet aan de eisen van de tijd:
  • betere klimaatbeheersing.

De parketpolitie en het kabinet rechter-commissaris blijven tijdens de renovatie goed bereikbaar. Ook de advocatenkamer en de perskamer zijn goed bereikbaar. Via informatieposters worden bezoekers op de hoogte gesteld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten