Brute woningoverval in Epe leidt tot celstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Brute woningoverval in Epe leidt tot celstraf
Zutphen , 14 oktober 2015

Een 27-jarige man uit Bant heeft een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 jaar gekregen. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van 15.500 euro aan het slachtoffer betalen. Een schadevergoeding van 250 euro aan de Staat behoort ook tot de straf.

Brute woningoverval

De man heeft zich in april 2014 - samen met anderen - schuldig gemaakt aan een brute woningoverval op een man in zijn eigen woning in Epe. Het slachtoffer zag 2 mannen aan komen lopen met een pakketje. Omdat hij dacht dat het pakketje voor hem was bestemd, deed hij nietsvermoedend de deur open. Daarbij is direct een vuurwapen op zijn hoofd gezet. Het slachtoffer is vervolgens meerdere keren gestompt en geslagen en naar de grond gewerkt. Ook is hem meermalen een wapen dat leek op een vuurwapen tegen zijn hoofd gezet. Daarbij riepen de overvallers dat ze geld wilden hebben. Ook is hij vastgebonden. Voordat de daders wegliepen werd nog geroepen: ‘We komen nog wel terug, er is nog meer te halen’. De daders hebben meerdere keren gedreigd om het slachtoffer dood te schieten. Het slachtoffer wist zichzelf na een tijdje los te maken en heeft 112 gebeld. 

Man liep in proeftijd

De man is al eerder onherroepelijk veroordeeld voor het plegen van misdrijven waarbij geld wordt buitgemaakt. Bovendien liep hij tijdens de woningoverval nog in een tweetal proeftijden. Deze voorwaardelijke straffen hebben de man er niet van weerhouden om opnieuw een ernstig delict te plegen. De rechtbank neem mee dat de overval op klaarlichte dag in de woning van het slachtoffer met anderen is gepleegd. Er is meerdere keren gebruikt gemaakt van bedreiging met een vuurwapen. Bovendien is de overval van tevoren goed doordacht. De man en zijn medeverdachten hebben op meedogenloze wijze gehandeld om ten koste van het slachtoffer aan geld te komen. Daarom ziet de rechtbank geen aanleiding om de verdachte een lagere straf te geven dan door de advocaat naar voren gebrachte omstandigheden. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten