Café Mixedd in Arnhem blijft dicht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Café Mixedd in Arnhem blijft dicht
Arnhem , 10 augustus 2015

De rechter heeft het verzoek om een voorlopige voorziening afgewezen in de bestuurszaak van café Mixxed in Arnhem. De burgemeester van Arnhem heeft het café gesloten in verband met het aantreffen van een handelsvoorraad drugs.

De eigenaar is naar de rechter gestapt om deze sluiting ongedaan te maken. Hij vindt dat het niet aan hem te wijten is dat er in zijn pand drugs aanwezig was. Maar de rechter heeft dit verzoek afgewezen omdat de verwijtbaarheid van de eigenaar geen rol speelt. De wet vereist niet dat de verkoop, aflevering of verstrekking van de drugs door de eigenaar of het personeel van het betreffende lokaal plaatsvindt. Voldoende is, dat het ín dat lokaal plaatsvindt. Daarom is de eigenaar verantwoordelijk voor alles wat er in het café gebeurd.
 
De eigenaar van Mixxed heeft ook zijn betwisting, van de verklaringen in het politierapport en zijn stelling dat het lijkt op een vooropgezette actie tegen hem, niet onderbouwd.
 
Dat de eigenaar financieel ernstig wordt getroffen is inherent aan het toepassen van de sluitingsbevoegdheid door de burgemeester.
 
De voorzieningenrechter is van oordeel dat verweerder zich in redelijkheid op het standpunt heeft kunnen stellen dat de hoeveelheid cocaïne die is aangetroffen zo groot was dat kan worden gesproken van een dusdanig ernstig feit dat een waarschuwing achterwege kon worden gelaten en direct tot sluiting van het café kon worden overgegaan.
 
De hoeveelheid cocaïne die werd aangetroffen in het café was zo groot dat de burgemeester geen waarschuwing hoefde te geven. Meteen sluiten is passend voor zo’n ernstig feit, zo oordeelde de voorzieningenrechter.
 
De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten