Cel en tbs voor duo na reeks brandstichtingen in Elst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cel en tbs voor duo na reeks brandstichtingen in Elst
Arnhem, 08 maart 2017

De rechtbank veroordeelde twee 22-jarige mannen uit Elst tot een gevangenisstraf van 25 maanden. Daarnaast legde de rechtbank een tbs-maatregel met bijzondere voorwaarden op aan het tweetal. Zij krijgen deze straffen voor een reeks brandstichtingen in Elst en omgeving.

Strak hulpverleningskader

Illustratieve afbeelding

De mannen staken tussen maart en juni 2016 onder meer een woonboerderij, 2 restaurants en een hooischuur in brand. Uit deskundigenrapporten bleek dat beide mannen tijdens deze brandstichtingen verminderd toerekeningsvatbaar waren. Zij hebben een strak hulpverleningskader nodig om herhaling te voorkomen. Daarom heeft de rechtbank hen naast de gevangenisstraf de maatregel van terbeschikkingstelling met bijzondere voorwaarden opgelegd. Deze maatregel zal direct ingaan.

Tot slot moeten de mannen schadevergoedingen betalen van in totaal bijna 12 duizend euro aan alle slachtoffers van de brandstichtingen

Uitspraken

Meest gelezen berichten