Cel en tbs voor man uit Bemmel vanwege mishandeling en bedreiging vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Cel en tbs voor man uit Bemmel vanwege mishandeling en bedreiging vriendin
Arnhem , 05 augustus 2015

Een 35-jarige man uit Bemmel is door de rechtbank Gelderland schuldig bevonden aan onder andere mishandeling en bedreiging van zijn toenmalige vriendin. De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en tbs met dwangverpleging.

Mishandeling 2 vriendinnen

De man heeft zich in 2013 schuldig gemaakt aan onder meer (poging tot zware) mishandelingen en bedreigingen van zijn toenmalige vriendin. Hij heeft haar ook een tijd - tegen haar wil-  vastgehouden in haar eigen woning. In 2014 heeft hij zich opnieuw schuldig gemaakt aan mishandelingen, bedreigingen en de verkrachting van zijn nieuwe vriendin.

Al eerder veroordeeld

De man uit Bemmel heeft niet meegewerkt aan een persoonlijkheidsonderzoek. In de strafzaak zijn oude psychiatrische en psychologische rapporten overgelegd. Deze zijn opgemaakt naar aanleiding van vergelijkbare strafbare feiten waarvoor verdachte in 2007 en 2010 tot forse gevangenisstraffen is veroordeeld. In de zittingszaal zijn een psycholoog en een psychiater hierover en over hun eigen bevindingen nader gehoord. Op grond daarvan concludeert de rechtbank dat de verdachte ten tijde van de het plegen van de misdrijven leed aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis met narcistische trekken.

Ondanks zijn weigering mee te werken aan persoonlijkheidsonderzoek, heeft de rechtbank voor de veiligheid van de maatschappij en de grote kans op herhaling, een tbs-maatregel opgelegd. Ook is de verdachte een gevangenisstraf opgelegd van 3 jaar en moet hij een schadevergoeding betalen aan beide slachtoffers.

Uitspraken

Meest gelezen berichten